Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: 40 barn i Sportpasset

/
  • Danslärare Hanna Johansson uppmanar Sara Wexén, Tuva Löf och Klara Dahlberg att dansa fritt till musiken.

En medryckande poplåt kommer ur högtalarna och barnen rör sig fritt till musiken. Lärare Hanna Johansson uppmanar barnen att dansa som de vill, till takterna.

Annons

Vi befinner oss i ett av alla rum i källaren i Sporthallen i Bollnäs. Det är den första dagen av Sportpasset, en prova-på aktivitet som arrangeras av Sisu idrottsutbildarna, Hälsinglands idrottsförbund och lokala idrottsföreningar. Under tre dagar har närmare 40 höstlovslediga barn som går i klass tre till fem i Bollnäs anmält sig för att delta.

- Huvudsyftet är att barnen ska tycka det är roligt att röra på sig. Men vi vill gärna att de som inte redan är frälsta i en idrott ska hitta en aktivitet som passar dem. Men även att föreningslivet ska ge aktiva ungdomar en chans att testa att leda en grupp, säger Helena Nilsson från Sisu idrottsutbildarna Hälsingland.

I Bollnäs får barnen testa innebandy, dans, bordtennis, handboll, simning och badminton. De har även ett pass varje dag som berör ämnet värdegrunder, som om hur man beter sig mot varandra.

Mer läsning

Annons