Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trivsam underhållning i sommarkvällen

/

Mysfaktorn var hög när Peter Carlsson och Blå Grodorna släppte loss under fredagens framträdande på Hälsinglands flytande kulturscen i Orbaden. Det var en varm och bred show de allra flesta kan uppskatta.

Annons

Det var en i allra högsta grad nöjd och belåten arrangör, Anders Callmyr, som flanerade längs Orbadens strand på fredagskvällen. De 900 platserna på bänkarna fylldes långt före konserten och många var det som hade tagit med sig egna stolar eller filtar till stranden.

- Jag är jättenöjd, säger Anders Callmyr. Det är nog bortåt 2 000 som har kommit.

Samtidigt som mörka moln tornade upp sig över berget och vinden svalkade stranden efter en varm och kvalmig dag, gick Peter Carlsson ut på scenen för att inleda med det han kallade för "kvällens enda svacka". Fast för att vara en "svacka" måste man sägha att den lockade fram många skratt och applåder.

Peter Carlsson och hans Blå Grodor firar 16 årsjubileum i år och showen de bjuder på håller högsta fart, även om det finns ett och annat riktigt finstämt nummer med i repertoaren. Med tvära kast mellan allt från medeltida madrigaler om British Petroleum till Karl Gerhard-revy och swing blir det aldrig tråkigt. Det skulle för övrigt inte kunna inträffa i alla fall, inte med Peter Carlsson på scenen. Han skulle klara sig bra som ståuppkomiker helt på egen hand.

Peter Carlsson och Blå Grodorna ger ytterligare ett uppträdande i Orbaden, i kväll lördag. En trivsam kväll i Sommarhälsingland, kan det bli så mycket bättre?

Mer läsning

Annons