Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje utegymmet i Bollnäs monterat: "Betongen hann inte brinna innan folk tränade"

Det senaste utegymmet i Bollnäs är på plats på Långnäs udde – och det är eftertraktade anläggningar bland motionärerna. Så pass att fundamenten till maskinerna fick gjutas om två gånger då de användes innan betongen satt sig.

Annons

Bland vitsippor och nyspruckna löv i en skogsdunge på Långnäs udde. Hur låter det som träningslokal? Där står nu Bollnäs nyaste utegym redo att användas, på riktigt.

– Det är populärt, betongen hann inte ens brinna innan folk var där och tränade. Så vi fick gjuta om flera fundament, först till maskiner och sedan till stubbarna, säger Niclas Bärj som är anläggningschef för friluftslivet i Bollnäs kommun.

Läs också: Nytt utegym på Långnäs – då ställer friluftsmässa in

Det får väl sägas vara ett gott betyg för kommunens satsning på träningsredskap utomhus. Reaktionerna har varit positiva; fler och fler använder anläggningarna.

– Jag hoppas ännu fler vågar gå dit och dra lite i maskinerna. På Långnäs tror jag det träffar riktigt rätt eftersom det ligger så centralt. Vågen har blivit ett centrum för jogging och promenader och det här är ett bra komplement för vardagsmotionären.

Utegymmet på Långnäs är det tredje inne i Bollnäs. I Arbrå finns också ett och snart ett i Kilafors.

Under barmarkssäsong kommer det också att bli organiserade träningspass med ledare från sporthallen på anläggningen på Långnäs, som det sedan tidigare också är på Hoberget.

– Det blir kombinationspass med löpning och styrketräning på utegymmet, säger Anna Hammarström, marknads- och träningskoordinator på Bollnäs sporthall.

Det här är den tredje anläggningen inne i Bollnäs. På Forsön i Arbrå finns ett utegym sedan en tid. På måndag börjar Niclas Bärj och hans team att bygga upp ett i Kilafors också, i närheten av skolan och ortens sporthall.

Efter att ha producerat ett antal maskiner har de nu justerat utrustningen så att den kan anpassas till olika nivåer.

– Maskinerna har mindre belastning från början och så finns det fler tyngder att lägga på till de så kallade latsdragen. Det är bra träning för gäddhänget! upplyser Niclas Bärj, som själv är elitmotionär.

Mer läsning