Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre vill bli gymnasiechef

Tre personer har sökt tjänsten som gymnasiechef i Bollnäs – efter Mikael Snell som slutade i augusti. Men underlaget är för litet att gå vidare på, anser kommunens skolchef Inga Malm.

Annons

Efter ett år på tjänsten som chef för kommunens tre gymnasieskolor – Torsbergsgymnasiet, naturbruksgymnasiet Nytorp och gymnasiesärskolan Höghammar – sade Mikael Snell upp sig i somras.

Tjänsten har varit utannonserad under hösten – och när ansökningstiden gick ut fanns tre sökande – varav en har erfarenhet som skolledare. Det är Gävlebon Tomas Östlund, som är biträdande rektor på gymnasieskolan Polhemsskolan i Gävle.

Övriga två är Bollnäsbon Cathrine Palmcrantz – som studerar samhälls- och beteendevetenskap på högskolan i Gävle, är utbildad copywriter och bland annat har drivit egna företag – samt folkhälsopedagogen Carin Carlsson, som inte har uppgett någon hemort i sin ansökan.

- Resultatet av annonseringen är för litet att gå vidare på, säger barn- och utbildningsförvaltningens chef Inga Malm. Vi överväger olika handlingsalternativ och har inte tagit ställning till hur vi går vidare.

Under tiden fortsätter pensionerade skolledaren Inga Larsson från Söderhamn – som vikarierat för Mikael Snell på hel- och deltid sedan i februari – som tillförordnad gymnasiechef.

Mer läsning

Annons