Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre rektorstjänster utannonseras

Tre rektorstjänster annonseras nu ut vid kommunens gymnasieskolor och högskoleenhet i Bollnäs.

Annons

De tjänster som nu annonseras ut är delvis förändrade, men gäller vakanser efter rektorer som slutat eller kommer att sluta inom kort.

Rektorstjänsten på Torsbergsgymnasiet gäller en efterträdare till Eva Hildebrand, som är en av tre rektorer på skolan och har haft ansvar för högskoleförberedande program. Hon har fått en ny tjänst i Gävle och slutar i sommar.

På gymnasiesärskolan Höghammar, där det också finns tre rektorstjänster i dag, är det tjänsten efter Ruth Björling–Eriksson – som fått nytt jobb i sin hemkommun Ovanåker och redan slutat – som annonseras ut igen. Vid förra tillfället i höstas gav annonseringen inte önskat resultat.

- Där fortsätter Anders Stenquist som inhyrd rektor under rekryteringstiden till sista juni, via sitt företag Kinstaby pedagog- & HR-konsult AB, säger tillförordnade gymnasiechefen Inga Larsson.

Anders Stenquist hade tidigare en fjärde rektorstjänst på Höghammarskolan, som bantades bort i samband med personalminskningarna där i fjol.

Den tredje utannonserade rektorstjänsten finns på högskoleenheten, där Anneli Norgren Blom är tillförordnad rektor på halvtid i dag.

- Det behövs en heltid, säger biträdande förvaltningschefen Tommy Lindvall.

Mer läsning

Annons