Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre företag kämpar om ärofull utmärkelse

/
  • Fem företagare som vill vinna: Anders Flodin-Lund, Magnus Lundh, Kenny Ahlgren, Tony Croon och Ulf Eriksson

Tre företag i Bollnäs är nominerade - bara ett kan erövra titeln Årets företag i Bollnäs kommun.
Och de nominerade är: Dala Helsinge Sportsgroup AB, Aftek te och kryddor AB samt K Ahlgrens transport AB.

Annons

Vilket av de tre företagen som vinner avgörs i samband med Eldklotet, den stora länsföretagsgalan, i Gävle den 21 april.

Väntan blir nervös, förstås. Det är status och prestige i potten för det företag som tar hem spelet.

Företagarna i Bollnäs står bakom urvalsförfarandet. De företag som nomineras ska vara aktiebolag, vara ekonomiskt friska och inte ha några betalningsanmärkningar. Tvåmannajuryn, bestående av René Wiesmann och Ewa Eriksson, hade från början ett tjugotal företag som uppfyllde kriterierna. Nu återstår tre.

Juryn har också, inför det definitiva avgörandet i Gävle, förordat ett av de tre slutnominerade företagen. Men över Ewa Erikssons och René Wiesmanns läppar kommer - förstås - inte minsta lilla antydan om vilket av företagen som imponerat mest.

Männen, för det är bara män, bakom företagen är Kenny Ahlgren (Ahlgrens transport), Ulf Eriksson, Tony Croon och Patrik Pettersson (Dala Helsinge Sportsgroup) samt Magnus Lundh och Anders Flodin-Lund (Aftek).

Aftek kom till Arbrå 2008, säljer te och kryddor och jobbar mycket med grossistleveranser över nätet. Företaget har sex anställda och omsätter 12 miljoner kronor.

Kenny Ahlgren har 44 anställda - nästan bara chaufförer - och 26 stora lastbilar. Kennys pappa Torsten startade företaget 1972. I dag ligger omsättningen runt 60 miljoner. Transporterna går i Sverige och Norge och bilarna är fyllda med sågade trävaror och styckegods till ungefär lika stora delar.

Dala Helsinge Sports säljer, i motsats till Aftek, minimalt på nätet. Företaget har fyra sportbutiker, två i Falun , en i Bollnäs och en i Åre. På lönelistan finns 45 anställda och omsättningssiffran närmar sig 100 miljoner.

Mer läsning

Annons