Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torsbergsgymnasiet granskas

Det pågår en översyn av utbildningsprogram och inriktningar på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs – inför läsåret 2013/2014. Men att lägga ner program har inte förbättrat ekonomin hittills.

Annons

På Torsbergsgymnasiet väntar personalminskningar, för att anpassa kostnaderna till budgeten och elevunderlaget. Och det fick Charlie Östlund (BP) reagera vid barn- och utbildningsnämndens möte på onsdagen.

- Det ger fel signaler att hyra in en rektor från Huddinge för att se över situationen, sa han och undrade om det fanns en budget för detta.

Både gymnasiechefen Inga Larsson och förvaltningschefen Inga Malm förvarade beslutet och hävdade att det handlar om en ringa engångskostnad att hyra in den välrenommerade rektorn, som också är civilekonom.

- Han kan gymnasiet och har sin budget i balans, sa Inga Larsson.

- Vi tror att det är väl använda pengar. Vi tar in andra ögon, som inte är färgade och som hjälper oss att peka på vad vi behöver göra, sa Inga Malm.

Rektorn tittar på gymnasieprogram, programstruktur och inriktningar på Torsberg – och har träffat skolledning, personal och elever. Och Inga Larsson räknar med att få en rapport före årsskiftet:

- Det finns en lång kultur med underskott och det har lagts ner en rad program på skolan – utan att de har gett resultat i ekonomin. Så det är inte programstrukturen som ska angripas i första hand, men det väntar ett hårt jobb för oss när den genomgripande rapporten kommer. Vissa program lever flott och andra på svältgränsen i dag.

Mer läsning

Annons