Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigare skolchefenhoppar in som rektor

En utannonserad rektorstjänst på Höghammarskolan i Bollnäs lockade elva sökande – men det är fortfarande inte klart hur det blir med tjänsten. Nu vikarierar förre skolchefen Bertil Lundquist på delar av rektorsjobbet.

Annons

Bertil Lundquist – som sedan våren 2009 arbetar som tränare på idrottsgymnasiet i Bollnäs – sökte inte den utannonserade tjänsten som en av tre rektorer på gymnasiesärskolan Höghammar i höstas.

- Vi är inte klara med tillsättningen och det kan bli aktuellt att annonsera igen, säger tillförordnade gymnasiechefen Inga Larsson. Men vi avvaktar med det, eftersom vi nu ser över arbetssituationen för alla rektorer och hela ledningsorganisationen.

Sedan i november har Bertil Lundquist vikarierat som rektor på halvtid, med ansvar för idrottsgymnasiet och idrottsundervisningen på Höghammar – vid sidan av jobbet som friidrottstränare. Och nu förlängs rektorsvikariat till och med mars.

- Till dess tror vi att vi ska vara klara med organisationen och annonseringen, säger Inga Larsson.

Bertil Lundquist fick lämna jobbet som chef för kommunens barn- och utbildningsförvaltning sommaren 2008, efter en förtroendekris mellan honom och barn- och utbildningsnämndens ordförande Jan Lahenkorva (S):

- Den tidigare förtroendekrisen handlade om rollen som förvaltningschef. Från mitt perspektiv ser jag inga problem med att han nu jobbar som rektor, säger Jan Lahenkorva. Det är en roll som han fungerat bra i, såvitt jag vet.

Mer läsning

Annons