Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidiga till vaccination efter tryckfel

/
  • Inger och Alrik Edvinsson hälsade på en nära släkting under tiden de väntade på sin vaccination. Tidpunkten var feltryckt i informationsbroschyren.

Bollnäsbor som ville vaccinera sig mot influensa hade tagit sig till Bollnäs hälsocentral två timmar för tidigt, på grund av ett feltryck.
– Man blir ju besviken, säger Inger Edvinsson från Bollnäs.

Annons

Bollnäsparet Inger och Alrik Edvinsson var på Bollnäs hälsocentral när de trodde att vaccineringen mot årets influensa skulle starta, klockan ett på måndagseftermiddagen. Men tidpunkten hade blivit feltryckt i den hemskickade informationsbroschyren.

– Det fanns inga skyltar, ingenting, säger Inger Edvinsson.

Tio, femton personer till, de flesta äldre, var då i väntrummet i tron att vaccineringen skulle börja klockan ett. Inger Edvinsson berättar att det var först när någon frågade efter nummerlappar som de fick reda på att den istället skulle börja klockan tre.

Tryckfelet har uppmärksammats genom en annons i Ljusnan och på landstingets hemsida står de rätta tiderna. Dessutom sattes vaccineringen igång redan halv två, berättar hälsocentralens enhetschef Gunilla Rundberg.

– Vi har löst det för dem som det blev problem för, säger hon.

Mer läsning

Annons