Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SVP vill påskynda bygge av 14-våningshus – fick inget stöd i fullmäktige

/

Gulftomten kan eventuellt, i framtiden, komma att bebyggas med ett 14-våningshus. Henrik Olofsson (SVP) vill skynda på processen, men fick inget stöd för det i fullmäktige.

Annons

Läs mer: Bollnäs Bostäder vill bygga 272 lägenheter de kommande fem åren

I april 2015 skickade Sjukvårdspartiets Henrik Olofsson in en motion om den så kallade Gulftomten, mellan Onbacken och Scandic hotell. Bakgrunden är Bollnäs Bostäders planer på att bygga ett 14 våningar högt hus där. Olofsson vill att kommunfullmäktige ska påskynda processen genom att besluta om att ändra tomtens detaljplan från parkmark till mark för bostadsändamål, samt att möjligheterna för att skapa fler parkeringsplatser på Nygatan ska ses över.

Under måndagskvällens fullmäktigemöte var motionen uppe för beslut.

– Ni har möjlighet att faktiskt ändra den här detaljplanen om ni rappar på lite grann, sa Henrik Olofsson.

Läs mer: Ett steg närmare 14-våningshus i Bollnäs – klartecken från stadsarkitekten

Men en majoritet i kommunfullmäktige ställde sig i stället bakom ett förslag som kommunstyrelsen tidigare föreslagit: att de föreslagna åtgärderna "får prövas i en detaljplan".

På pappret ser det nästan ut som att fullmäktige går på Olofssons linje, men i själva verket innebär beslutet i princip ingenting. Det är snarare ett torrt konstaterande att ärendet kommer att behandlas på samma sätt som alla andra ansökningar om att ändra detaljplaner.

Läs också: När politikerna hellre vill titta på bandy går det undan

Mer läsning

Annons