Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svängigt med Jill trots regnet

/
  • Jill Johnson höjde temperaturen hos publiken som kurade under paraplyer.
  • Jill Johnsson lockade trots regnet omkring 1 000 besökare till Långnäsparken i Bollnäs.
  • En svängig konsert där Jill Johnson och hennes band verkligen levererade.

Med sin svängiga country levererade Jill Johnsson, trots regn och rusk i Långnäsparken. De omkring ett tusen i publiken som trotsade regnet kurade i regnkläder och under paraplyer, men verkade ändå ha det ganska trevligt.

Annons

Hon har kommit långt på väg när det gäller att göra countryn stor i Sverige nu. Jill Johnson är i ropet, inte minst efter hennes hyllade tv-serie, Jills veranda.

Efter genombrottet med vinsten i svenska melodifestivalen 1998 har Jill Johnson allt mer profilerat sig som countryartist och normalt drar hon storpublik. Det hade det nog blivit i Bollnäs också om inte SMHI lagt ut en klass 1-varning för kraftigt regn just under onsdagskvällen.

– Himla uppkäftigt just i kväll, konstaterade arrangerande Anders Callmyr, som ändå var nöjd med de cirka tusen betalande som trots allt kom och med arrangemanget i övrigt.

Första halvan av konserten genomfördes i hällande regn, och det kändes rätt passande med de vemodiga och finstämda låtar som Jill och hennes kompband spelade då. Men ungefär halvvägs in i den över timmen långa spelningen avtog regnet samtidigt som musiken blev både svängigare och rockigare och temperaturen höjdes under alla paraplyer och regnkläder.

Det var som om vädergudarna också föll till föga för Jills proffsiga uppträdande och publiken fick också vara med på lite allsång. När de allra sista låtarna kom tilltog dock regnet igen och när väl Jill Johnsson avslutade kvällen med klassiska Jolene var det åtskilliga som började ge sig hemåt för att torka kläder.

Mer läsning

Annons