Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supportergrupp samlar pengar till utsatta barn

/
  • Andreas Sonefors sitter i Bollnäs Flames styrelse och har varit engagerad i supportergruppen sedan 2003.

Bollnäs Flames engagerar sig i insamlingseventet Musikhjälpen.

Upprinnelsen? Skådespelaren Olle Sarris hyllning i SVT:s direktsändning.

– Han pratade om att vi var en hängiven supportergrupp och det gjorde att vi hoppade på, säger Andreas Sonefors.

Annons

Totalt hade Musikhjälpen – ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen – samlat in drygt 4,8 miljoner kronor vid 10-tiden på fredagen. Pengarna går till kampen för att barn i slummen ska få tillgång till rent vatten.

Bollnäs Flames, som i nöd och lust följer stadens bandylag, startade en egen insamling under torsdagseftermiddagen. Tidigt på fredagsförmiddagen hade supportergruppen samlat in drygt 4 000 kronor till Musikhjälpen.

– Det är en bra grej. Jag har inte hundra klart för mig vilken slum pengarna skänks till, men rent vatten till barnen är skitbra. Man vet ju att Musikhjälpen är seriöst, så man behöver inte fundera – det är bara att klicka på en länk och skicka ett sms, säger Andreas Sonefors, som sitter i Bollnäs Flames styrelse och som har varit engagerad i supportergruppen sedan 2003.

Idén om att bidra med pengar till Musikhjälpen kom när skådespelaren Olle Sarri, som har starka släktkopplingar till Hällbo utanför Bollnäs, satt i SVT:s direktsändning och pratade om Fanskampen – en insamlingsmatch bland supportergrupperna i Sverige. I samma stund började Olle Sarri att prata om Bollnäs Flames som en hängiven supportergrupp som han tyckte skulle gå med i insamlingen.

– Jag har sett honom på läktaren på Sävstaås, så man känner igen honom. Det är jättekul att få ett sådant erkännande och det var väl det som gjorde att vi hoppade på. Det var inkörsporten, säger Andreas Sonefors.

Bollnäs Flames har i dag runt 300 medlemmar. Andreas Sonefors hoppas att supportergruppen kan nå upp till åtminstone 5 000 kronor innan Musikhjälpen avslutas klockan 23 på söndag.

– Det känns som en schysst siffra. Vi ser inte det här som en tävling utan främst som en bra och kul grej. Man får inte så mycket för 50 kronor i dag, men det gör väldigt mycket nytta för den här kategorin människor som har det tufft, säger han.

Mer läsning

Annons