Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studenttåg i idrottshall

/

Det blev ett annorlunda studenttåg på gymnasiesärskolan Höghammar i Bollnäs i år. På grund av regnvädret flyttades firandet in i Höghammarhallen, där årets 80 studenter tågade runt på hallens löparbanor med sina blommor och plakat.

Annons

Efter den fyraåriga utbildningen på Höghammarskolan, var det dags för den högtidliga avslutningen på onsdagen. Många anhöriga från när och fjärran fanns på plats med kameror och blommor – och det delades också ut massvis med kramar under festligheterna i hallen, där studenttåget blev höjdpunkten efter en stunds musikunderhållning.

Tåget gjorde två varv på löparbanorna – med en liten musikkår, bestående av lärare och elever i täten och till tonerna av bland annat "When the saints go marching in".

- För vi har tagit studenten, sjöng avgångseleverna.

En av dem, Kevin Blomé, fick sedan priset Idrottsskölden för sina framgångar som släggkastare – och för att han också är en god kamrat.

Högtidligheterna i Höghammarhallen avslutades sedan med betygsutdelning till avgångseleverna – varav de flesta kommer från andra kommuner i landet. Bara tio av de 80 studenterna kommer från Bollnäs.

Mer läsning

Annons