Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strejken fortgår vid bilprovningen

/
  • Strejkvakterna Bruno Wanderö och Thomas Banger ser till att inga besiktningar sker under strejken.

Under torsdagen finns strejkvakter på plats vid bilbesiktningen i Bollnäs för att försäkra sig om att inga besiktningar sker under konflikten.

Annons

Strejken omfattar i ett första skede 400 medlemmar på 88 stationer i hela Sverige. Arbetsgivarorganisationen Almega tillbakavisar fackets krav på individgarantier, det vill säga den minsta löneökning som varje enskild anställd ska ha enligt det centrala löneavtalet. Almega vill istället helst sluta avtal helt utan garantier.

På fredag klockan 11.00 kommer parterna att träffa medlarna för att fortsätta förhandlingarna.

– Vi står fast vid våra krav, säger Louise Gerdemo Holmgren, presschef på Unionen. Det här är viktigt för våra medlemmar och vi har deras stöd.

Hon är förvånad över arbetsgivarens reaktion på Unionens krav.

– Vi kräver ju inte mer än vad vi redan har kommit överens om i över 50 avtal på arbetsmarknaden. Vi är förvånade över att bilprovningen ska ha sämre avtal än andra.

Vid bilprovningen i Bollnäs står strejkvakterna Thomas Banger och Bruno Wanderö. Kaffetermosar och stolar har de med sig.

– Lönegarantin är viktig, annars är det lätt att det blir orättvist. Visst är det bra med strejk, men det är tråkigt att parterna inte kan komma överens ändå.

En hel del bilister har kommit till bilprovningen under dagen, trots strejk, för att chansa på att få en besiktning. Bilägarna blir inte upprörda att få vända vid entrén utan är ganska förstående.

Mer läsning

Annons