Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storsatsning kan ge 60 nya jobb

/
  • Anders Järnkrok, Rolf Olsson och Daniel Jansson ser framtida möjligheter i Arbrå.

På måndagen presenterade Anders Järnkrok den satsning han och hans medarbetare, Lars Wallberg och Torbjörn Jonsson, gör i gamla Svedala Arbrås lokaler.

- Vi kommer att satsa 30 miljoner nu och ytterligare 20 miljoner nästa år, säger Anders Järnkrok.

Annons

Investeringarna görs på maskiner och utrustning och företaget, som går under namnet Compakt och främst ska syssla med skärande bearbetning, räknar med ett 30-tal nyanställningar tack vare det här. Satsningen välkomnas också av Rolf Olsson, vars företag SRG Production redan finns i gamla Svedala Arbrås lokaler.

- Det här betyder bland annat att vi kan köpa färdiga delar från ett företag som ligger vägg i vägg och på så sätt kan vi spara transportkostnader, säger Rolf Olsson.

- Tjänster som i dag köps utomlands kan nu utföras på hemmaplan, säger Anders Järnkrok.

Målsättningen är att skapa en "Gnosjöanda" även i Arbrå och satsningen förväntas spilla över på många mindre aktörer, inte bara i Svedala Arbrås gamla lokaler, utan även runt omkring i Arbrå.

Förutom de 30 jobb som skapas i Compakt ska andra företag under samma tak få förutsättningar att öka produktionen och kanske också öka antalet anställa med ytterligare 30. Sammanlagt ett 60-tal nya jobb i Arbrå under en tvåårsperiod.

Även från kommunens näringslivskontor är tongångarna positiva.

- Det här är givetvis helt fantastiskt, konstaterar Daniel Jansson. Jag tror att vi kommer att få se otroliga kringeffekter av det här.

Och Anders Järnkrok vill gärna framhålla den hjälp man fått från näringslivskontoret.

- De har verkligen visat viljan att få nya företag till kommunen, säger han.

Från början hyr Compakt in sig i den gamla plåtverkstaden med ungefär 5 000 kvadratmeters utrymme. I och med detta är nu mer än hälften av gamla Svedala Arbrås lokaler uthyrda.

- Men det finns plats för fler, säger både Anders Järnkrok och Rolf Olsson.

Mer läsning

Annons