Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stipendium för arbete åt Brottsofferjouren

/
  • Erijkshjälpens Lars Erik Pherzon delade ut stipendium till Annica Björklin, Brottsofferjouren.

Annica Björklin är ordförande för Brottsofferjouren i Bollnäs och Ovanåker. På lördagen blev hon årets Eriksstipendiat. Stipendiet är årligt och beloppet 5 000 kronor.

Annons

Lars-Erik Pherzon, ansvarig för Erikshjälpen i Bollnäs, delade ut stipendiet som Annica Björklin får för sitt gedigna engagemang inom Brottsofferjouren.

Varje vecka blir Brottsofferjouren i Bollnäs och Ovanåker kontaktade av människor som blivit utsatta för brott. Jourens uppgift är att stödja och hjälpa till med nödvändiga kontakter.

BOJ behöver fler medlemmar för att räcka till. Brottsligherten ökar, människor som utsatts för brott behöver hjälp.

- Varje människa har rätt till ett liv fritt från våld och kränkningar, sa Annica Björklin i en intervju i Ljusnan nyligen. Där för är det viktigt att de som utsätts för brott verkligen gör en polisanmälan.

För att uppmärksamma minnet av Erikshjälpens grundare Erik Nilsson har den så kallade Eriksdagen instiftats och då delas Eriksstipendiet ut till en lokal ledare som på sin fritid arbetar för barn och unga. Stipendiet ska användas i Brottsofferjourens verksamhet.

Eriksdagen firades i helgen i organisationens samtliga (52) secondhand-butiker. Dagskassorna går till Afrikas horn för att - som Erikshjälpen skriver på sin hemsida - "göra det möjligt för befolkningen att stanna kvar i sina byar. Insatserna inriktas bland annat på att introducera nya sätt att försörja sig och genom utbildning skapa en ökad beredskap för att inte bli lika påverkade av klimatförändringar och katastrofer i framtiden".

Mer läsning

Annons