Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenmarck underhållerpå soppafton

Nu är det dags för soppafton igen i Lilltjära gamla skola.
På lördag uppträder Martin Stenmarck inför medlemmarna i föreningen Chill-a-force.
– Det blir jättespännande, säger Håkan Karlsson, en av upphovsmännen till evenemanget.

Annons

Under vintersäsongerna 2008/2009 och 2010/2011 var soppaftnarna ett återkommande inslag på den gamla skolan i Lilltjära.

Nu är det dags igen. På lördag kväll uppträder Martin Stenmarck tillsammans med jazzbandet Jets. Konceptet bygger från början på Håkan Karlssons och musikern Svante Söderqvists undran över hur det skulle låta om en jazztrio – med instrumenten ståbas, marimba och saxofon – kompade kända artister.

– Det blir jättespännande. Dels har Martin låtar som vi känner igen och som ska bli intressanta att höra i nya tolkningar, och dels är han väldigt underhållande som mellansnackare. Jag förväntar mig ett spännande mellansnack med publiken, säger Håkan Karlsson.

Den lilla lokalen rymmer cirka 60–80 åskådare. Den täta och unika miljön brukar kunna göra artisterna nervösa, menar Håkan Karlsson.

– När Andreas Jonsson var här för några år sedan sade han att det mer nervöst att spela här än i Globen. Det blir så intimt här, men nervositeten brukar släppa efter första setet.

Utöver schlagerprofilen Andreas Jonsson har även Alcazar uppträtt på Lilltjära gamla skola. Om föreningen Chill-a-force arrangerar fler soppaftnar den här vintern är ännu oklart.

Mer läsning

Annons