Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stal 57 700 av restaurang

Under sommaren och hösten drabbades hamburgerrestaurangen Max av flera stölder. Totalt försvann långt över 100 000 kronor. Nu åtalas en person med anknytning till restaurangen för stöld och bedrägeri.

Annons

I juli, augusti, september och november förra året stals pengar ur ett bankfack på Max i Bollnäs. De första två gångerna stals knappt 60 000 kronor och i november knapp 40 000 kronor. Vid tre tillfällen i början på november stals dessutom totalt 19 000 kronor genom uttag på ett företagskort.

Länge såg det mörkt ut för polisen och restaurangkedjan i deras jakt på den skyldige. Tjuven hade inte brutit sönder något utan det var uppenbarligen någon med anknytning till restaurangen som stal pengarna.

Max anlitade därför ett säkerhetsföretag som utan de anställdas vetskap kameraövervakade personalen för att fånga gärningsmannen på bild. Och från den sista stölden, i slutet av november, finns både en filmupptagning och bilder på gärningsmannen. Personen har identifierats "utan tvekan" av en chef i Max på sin kroppsbyggnad, rörelsemönster och på en mössa som personen haft på sig på en bild på Facebook.

Redan dagen efter stölden i november anhölls personen på bilderna från kameraövervakningen. Vid husrannsakan i dennes bostad hittade polisen 38 720 kronor och bankpåsar. Personen har i polisförhör erkänt stölden i restaurangen i november och bedrägeri genom att vid tre tillfällen ha tagit ut totalt 19 000 kronor på ett företagskort.

Personen åtalas nu för stölden i november och för bedrägeri genom uttagen med företagskortet. Denne kommer att ställas till svars inför tingsrätten framöver.

Mer läsning

Annons