Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sport In fick rätt i överklagandet

/
  • Nicklas Sjöberg tänker inte ta ut något i förskott. Så länge jag inte vet om det blir ett kommunalt överklagande så blir det inga jubelvrål, säger han.

Det saknas tillräckliga skäl för att återkalla alkoholtillståndet för restaurang Sport In i Bollnäs. Den bedömningen gör förvaltningsrätten i Falun i en dom som offentliggjordes igår.
- Det är förstås jättepositivt för oss, men jag törs inte jubla ännu, säger huvudägaren Nicklas Sjöberg.

Annons

Det var i december förra året som miljö- och byggnämnden i Bollnäs – den dåvarande myndighetsinstansen i alkoholfrågor – beslutade om en återkallelse av tillståndet för restaurangen på Gamla Järnvägsgatan.

Det var en enig nämnd som tog beslutet.

Indragningen motiverades bland annat med att bolaget varit restfört hos kronofogden vid nio tillfällen. Restaurangen hade också fått en tidigare varning av nämnden för "ekonomisk misskötsamhet". Skatter och avgifter hade inte betalats på utsatt tid.

Men efter att ha nåtts av den formella delgivningen i januari överklagade Sport In Restaurang & Bar AB beslutet med hjälp av advokat Thomas Öberg i Gävle.

I besvären hänvisade bolaget till att de tidigare ekonomiska problemen lösts och att bolaget tillförts nytt kapital.

- Numera har bolaget full koll på betalningarna till sina fordringsägare. Det finns inte heller någon skatteskuld eller annan skuld till staten, framhöll advokaten.

Förvaltningsrätten resonerar på ett liknande sätt i sin dom:

"Vid sådant förhållande, och med hänsyn till att återkallelse enligt nu gällande lag endast är avsett att användas i de allvarligaste fallen av misskötsel, saknas enligt förvaltningsrättens mening tillräckliga skäl för att besluta om en återkallelse".

Numera är det Kommunalförbundet Södra Hälsingland som är myndighet för alkoholtillstånden. Om förbundet tänker driva saken vidare till kammarrätten är oklart.

Läs mer i fredagens Ljusnan.

Mer läsning

Annons