Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelmannen Görgen Antonsson tilldelades Olof Högberg-plaketten

Norrlandsförbundet delar årligen ut Olof Högberg-plaketten till personer som har arbetat för Norrlands sak. Under tisdagskvällen mottog riksspelmannen Görgen Antonsson plaketten.

Annons

– Genom sin oerhörda spelglädje och passion. Berör denna riksspelman många människors hjärtan och därför får Görgen Antonsson Olof Högber-plaketten, berättar Kenneth Nilshem, ordförande i Norrlandsförbundet när han läser upp motiveringen.

Läs även: Spelman från Vallsta prisas i Olof Högbergs minne

Ett hundratal människor hade samlats på Träslottet i Arbrå för att lyssna på bandet Draupner, där Görgen Antonsson är en av bandmedlemmarna. Innan spelningen drog igång delades hedersutmärkelsen ut av representanter från Norrlandsförbundet.

Riksspelmannen Görgen Antonsson som i år blev tilldelad Olof Högberg-plaketten.

Läs även: Bollnäsmusiker prisas av Norrlandsförbundet

– Det betyder jättemycket att få uppskattning för det man gör. Även om man gör det på heltid så är det viktigt att få den uppskattningen och känna att folk tycker om det man gör, säger Görgen Antonssson, riksspelman.

Olof Högberg-plaketten. Priset ges till personer som anses ha arbetat för Norrlands sak och delas varje år ut i respektive Norrlandslän.

Läs även: Hon säkrar folkmusikens framtid

Norrlandsförbundet har sedan 1955 delat ut Olof Högberg-plakatet. Priset ges till personer som anses ha arbetat för Norrlands sak och delas varje år ut i respektive Norrlandslän.

– Det här söker man inte någonstans utan blir tilldelad, vilket känns extra kul, berättar Görgen Antonsson.

Görgen Antonsson spelar till vardags i banden Draupner och Engmans kapell.

Mer läsning