Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Soran Ismail har lovat att rösta på oss"

/

hallådär... Kilaforsbördiga Josefin Nygren som tillsammans med Maria Lindén driver podcasten "Virkat", vilken är nominerad till Sveriges bästa podcast.

Annons

Vad var din första tanke när ni fick beskedet?

– Jag blev väldigt förvånad. Vi är nominerade i två kategorier, årets podcast och årets livsstil. Det känns häftigt, vi är liksom två vanliga tjejer som pratar om virkning.

Vilka chanser har ni att vinna?

– Eftersom vi tävlar mot bland annat Alex och Sigge så har vi ganska låga förhoppningar. Vi är mest glada över att få stå med på en lista. Men komiker Soran Ismail skrev på twitter att han skulle rösta på oss.

Vad skulle en vinst innebära?

– Att vi får fler lyssnare och mer feedback på hur vi kan göra podden ännu bättre. Vi fantiserar inte om att tjäna pengar på det här, men det skulle vara roligt om vi fick sponsorer som skickade gratis garnprodukter.

Ni har sänt podden i snart två år, vilket är ditt bästa avsnitt?

– Vi hade väldigt roligt när det var val till EU-parlamentet. Då skickade vi ut en enkät till samtliga partier där vi frågade hur deras politik såg ut utifrån ett virkningsperspektiv. Partierna som svarade tog verkligen vår fråga på allvar, de skrev utförliga svar om hur de såg på ullproduktionen och fårens rättigheter.

Hur vill ni utveckla podden i framtiden?

– Vi kör på så länge det är roligt, men en ambition är att uppvärdera hantverket och förändra människors syn på virkning. Många ser på det som en kvinnlig, bortkastad syssla.

FAKTA

Svenksa podradiopriset är en årlig tävling som delas ut av företaget Daytona.

Tävlingen avgörs den 10 November.

Mer läsning

Annons