Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Son köpte bil för mammans pengar

Mannen anklagas för att ha tagit över 300 000 kronor från modern.

Annons

Nästa vecka väntas en Bollnäsman ställas inför Hudiksvalls tingsrätt, anklagad för brott mot sin mor. Den allvarligaste anklagelsen rubriceras som grov trolöshet mot huvudman, där han anklagas för att ha tagit ut nära 312 000 kronor från moderns konton.

Uttagen ska ha gjorts vid flera tillfällen under nära två års tid; från våren 2009 till våren 2011. Mannen hjälpte sin mamma med ekonomin, och åklagaren hävdar att han missbrukade det förtroendet.

Modern har sagt till polisen att hon hade sparat pengar som var tänkta till barnbarnen. Enligt henne var det inte meningen att sonen skulle ta ut pengarna och använda dem för egen del.

Den åtalade har sagt till polisen att han hjälpte modern att betala räkningar och att han hade tillgång till hennes bankkort med kod. Han har berättat att hans egen ekonomi är ansträngd och att modern har ställt upp och hjälpt honom ekonomiskt.

Från ett konto tog han ut drygt 100 000 kronor på åtta månader under år 2009. Mannen har sagt att han använde en del själv och att resten var till mamman, för att dryga ut hennes pension.

Hösten 2009 gjorde han ett uttag på nära 40 000 kronor och köpte en bil. Enligt polisförhöret har han sagt att mamman har varit medveten om att han tog ut pengar till sig själv, och att han har utgått från att hon inte skulle ha något emot det.

Mannen åtalades i höstas och i åtalet ingår ytterligare två punkter. Det gäller bedrägeri samt försök till bedrägeri och gäller att han har tagit och försökt ta lån i mammans namn.

Mer läsning

Annons