Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söker stöd för världsarvsgård

Arbrå hemslöjdsförening söker stöd från kommunen för att utveckla verksamheten på världsarvsgården Gästgivars i Vallsta till sommaren.

Annons

Gästgivars är en av de sju hälsingegårdar – den enda i Bollnäs kommun – som utsågs till världsarv i somras. Hemslöjdsföreningen, som har vävstuga och butik vid riksvägen i Vallsta, disponerar också en del av Gästgivars för bland annat butik och utställning sommartid.

När föreningen nu planerar för sommaren 2013 på Gästgivars, vill ordföranden Erik Nordin diskutera möjligheterna till stöd för verksamheten med kommunen.

- Vi vill göra allt vi som förening, med i stort sett enbart ideella resurser, kan för att göra gården tillgänglig och trevlig som besöksmål, skriver han bland annat.

I skrivelsen till kommunen nämns att antalet besökare ökade med 54 procent efter världsarvsförklaringen i somras. Det innebär att trycket på ökat öppethållande under andra tider på året har ökat, liksom behovet av professionella och språkkunniga guider.

I elva punkter listas önskemål om vad föreningen vill kunna erbjuda på gården under 2013. Och för att kunna arbeta vidare med detta, behövs hjälp från kommunen med en guide/avlastning på heltid, från den 25 maj till den 25 augusti.

Mer läsning

Annons