Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart öppnar Bollnäs nya fritidsgård

/
  • Tommy Algotsson, Örjan Larsson, Hakkim Korselius, Karin Robertsson och Peter Håkansson längtar efter att möta ungdomarna i den nya fritidsgården i Kulturhuset.

En trappa upp intill biblioteket ligger den nya fritidsgården i Bollnäs Kulturhus. Fritidsledarna ställer i ordning det sista och om ett par veckor hoppas man kunna öppna för ungdomarna.

Annons

Semestern är över sedan några veckor för de fem fritidsledarna Peter Håkansson, Örjan Larsson, Karin Robertsson, Hakkim Korselius och Tommy Algotsson. De jobbar för fullt i våningen som utgör Bollnäs nya fritidsgård.

Tio rum med olika funktioner – där finns ett aktivitetsrum med sportgolv, tv-rum för filmvisning eller tv-spel, mysrum, studierum och café.

- Vi har varit med och planerat och det är väl utnyttjade kvadratmeter även om det inte är så många, säger Tommy Algotsson. Den är byggd som en fritidsgård ska byggas med en kafédel i mitten.

Den sista augusti är det slutbesiktning av lokalerna och om allt är okej då kan de öppna gården efter det. Killar och tjejer i åldrarna 13 år och uppåt är välkomna. Det spelar ingen roll om man bor inne i Bollnäs eller på annan ort.

- Fördelen med den här gården är att den ligger centralt och inte är knuten till någon skola, säger Peter Håkansson. Det finns mycket vilja och kompetens i det här kvarteret som vi får tillgång till.

Dessutom befinner man sig endast ett stenkast från stationen med tåg och bussar. Det gör det lätt för ungdomar från till exempel Arbrå och Kilafors att ta sig till och från gården.

Hösten drar igång med en brännbollsturnering på Solrosen för elever från sjuan till första året på gymnasiet, på de kommunala skolorna och friskolorna i kommunen.

Fyra kvällar i veckan kommer man att ha öppet, plus vissa helger.

- Vi försöker vara flexibla och hoppar på om det händer något speciellt, säger Örjan Larsson.

- Förhoppningsvis ska vi kunna ha öppet lite under eftermiddagar också, säger Hakkim Korselius.

Än så länge har den nya fritidsgården inget namn.

- Vi tar gärna emot förslag, säger Örjan Larsson. Det ska vara ett namn med Bollnäsanknytning som de andra lokalerna i Kulturhuset.

Mer läsning

Annons