Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart klart för invigning på Solrosen – nu är multisportarenan färdig

Gräset är lagt, sarger monterade och . Nu är det endast detaljer kvar att göra innan spontanidrottsplatsen på Solrosen är klar.

Annons

– Vi färdigställer det sista nu. Det är bara smådetaljer kvar, vi ska upp med lite cykelställ och soptunnor och belysningen håller på att kopplas upp, säger Johan Larsson från kommunens fastighetsgrupp.

Han är ansvarig för bygget genom sitt jobb som projektledare i fastighetsgruppen och dessutom är han engagerad i Bollnäs fotboll.

Läs också: All möjlig sport och lek på Solrosen: "Vi har velat ha ett sånt här ställe"

Först klart på anläggningen var en cykelpark, med slingor och teknikytor samt ett så kallat pumptrack-område. Skissen till den är gjord av Bollnäs cykelklubb – som även är formell projektägare för bygget genom ett större bidrag från Allmäna arvsfonden.

På ytorna närmast Björkhamregatan står multisportarenan där det går att spela många olika bollsporter; basket, handboll, fotboll och innebandy med målburar i olika storlekar. Underlaget är konstgräs som går att spola för is på vintern.

Läs också: Multiarenan på Solrosen tar form: "Om några veckor ska det vara fullt med barn här"

Intill den står en panna arena, som är en mindre arena för snabba matcher med få deltagare.

Förhoppningen var att kunna inviga de här delarna under sommaren, men det uppstod förseningar som skapade en dominoeffekt.

– Det började med att leverantörerna skickade grejer fel och det gjorde sedan att hantverkarnas tidsplan fick ändras, säger Johan Larsson.

Johan Larsson från kommunens fastighetsgrupp.

Nu siktar man på att ha invigning inom kort.

– Vi ska bara få ihop alla klubbar, integrationsenheten, Hälsinglands idrottsförbund, arvsfonden och alla som varit delaktiga, säger Johan Larsson.

Läs också: Skateboardpark utomhus kan bli verklighet

Fler delar ska komma till på området lite längre fram i tiden. På asfaltsplanen närmast infarten ska det bli en betongpark för skateboard.

– Det finns ett intresse och vi är på gång, men vi behöver få klart med lite olika saker för att kunna gå vidare, säger Marcus Wallström från Bollnäs brädsällskap.

Vid sidan av ska också en klättervägg byggas, men där behöver Bollnäs klätterklubb rådgöras mer för att utrustningen ska bli rätt, säger Johan Larsson.

Teknik- och fritidsförvaltningen fick under försommaren klart med tre miljoner kronor för att bygga spontanidrottsplatser i Arbrå och Kilafors. Det är pengar från det tillfälligt statliga stödet på 48 miljoner kronor, för den uppkomna flyktingsituationen.

Läs också: Nu planeras fler idrottsplatser i Bollnäs kommun: "Åtgärd som underlättar lyckad integration"

Bidraget behöver användas under år 2016 och därför behöver byggnationerna komma igång snabbt. Innan sommaren påbörjades planerna och nu ligger man i startgroparna.

– Vi har tilldelat en entreprenör jobbet med arenabyggena och har nu gått ut med anbud på markarbetena. Vi kör igång snart och sedan fortgår markarbetena till slutet av september. Arenabyggena görs i oktober, säger Johan Larsson.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons