Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart dags för rekordstor Grillnatta

En vanlig Grillnatta går det åt runt 7 000 kycklingklubbor. I år lär det bli fler. O-ringen och Eric Saade väntas ge kvällen en rejäl skjuts. Arrangörerna räknar med Bollnäs största arrangemang någonsin. Mycket måste klaffa på måndag.

Annons

Nu är det några dagar kvar innan Grillnatta. Arrangörerna räknar med 15 000 besökare eller fler. Det kan jämföras med en vanlig Grillnatta som drar runt 6 000 till 8 000 besökare. Det stora antalet besökare gör att scenen får flytta ut från citykärnan till Kolgården. Den stora gräsmattan, som inramas av lekparken och Bollnäs Camping, kan svälja mycket människor.

- Här finns plats för alla, säger informations- och turistchef Gunilla Byström.

Hon tror inte att scenflytten splittrar Grillnatta eller hota kvällens cityhandel.

- Folk kommer att vara inne i centrum ändå. Där finns grillstationerna och det blir även underhållning som cityföretagarna ordnar, så jag tror inte att det blir ett problem, säger hon.

Redan 11 på måndag kommer gator stängas av i centrala Bollnäs. Under kvällen är bara Järnvägsgatan öppen för genomfart. Arrangörerna uppmanar därför alla som har möjlighet att promenera, cykla eller åka kollektivtrafik till Grillnatta nu på måndag.

Mer läsning

Annons