Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutredovisning om bandyarena

Den 20 juni presenteras slutredovisningen av den bandyhallsutredning som påbörjades för ett år sedan.
Det sker vid ett internt möte, dit samtliga partiers gruppledare i kommunfullmäktige är inbjudna.

Annons

I maj förra året fick konsultföretaget Hammar Locum Metior i uppdrag från kommunledningen att utreda tre alternativa placeringar för en bandyhall i Bollnäs – och ge en komplett bild av både kommunens kostnader och de samhällsekonomiska effekterna i de tre alternativen.

Från början var det tänkt att utredningen skulle vara klar redan sommaren 2011 – men uppdraget blev mer omfattande och drog ut på tiden. Den 14 februari i år lämnade konsultföretaget en muntlig rapport (se faktaruta) vid ett offentligt möte i Bollnäs – och den slutliga, tryckta rapporten skulle levereras inom ett par veckor.

Men så blev det inte.

- Slutredovisningen blir den 20 juni, säger konsulten Thomas Hammar.

Det som har komplicerat och fördröjt utredningsuppdraget, är att alternativet SJ-området inte är jämförbart med något av de andra alternativen från markanvändningssynpunkt, konstaterar han:

- Det här är mycket större än en fråga om en bandyhall – och en placering där får inverkan på hela områdets framtida användning. Det är stadsbyggnadsfråga, som jag anser kräver fortsatta överväganden från kommunens sida. Och jag har inte svaren.

Mer läsning

Annons