Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Släppt i väntan på dom

Under torsdagens rättegång framkom det troliga skälet till att en man i 40-årsåldern blev brutalt misshandlad på Arbrå station i början av juni. Det fanns en tydlig hotbild från en kriminell gruppering mot mannen.

Annons

Efter rättegången mot den man som åtalats för medhjälp vid den grova misshandeln på Arbrå station släpptes denne fri i väntan på dom.

Det var den 10 juni som en man misshandlades svårt av två maskerade män på stationen i Arbrå . En Bollnäsman i 20-årsåldern har åtalats för medhjälp.

Under rättegången erkände han att han fått instruktioner via sms att be den andre att följa honom till tåget, men han säger sig inte minnas vem som gett honom instruktionen.

Men tvärtemot vad åklagaren påstår, säger han sig ha varit ovetande om att mannen skulle misshandlas. Han trodde bara att man skulle prata med honom.

Enligt den misshandlade fanns det en hotbild mot honom från en kriminell gruppering. Det ska felaktigt ha uppkommit rykten om att han påstått sig vara medlem i grupperingen och dessa rykten ska ha kommit till deras kännedom.

Åklagare Christer Sammens försökte under rättegången att knyta den misstänkte till den kriminella grupperingen. Han hävdade också bestämt att det inte var rimligt att den misstänkte, med tanke på den kända hotbilden, trodde att den han haft sms-kontakt med "bara ville prata" med Arbråbon.

Bland åskådarna i rätten satt ett tiotal personer som genom kläder och märken tydligt visade att man sympatiserar med grupperingen ifråga.

– Det visar ju lite vad det här handlar om, säger Christer Sammens. Att de har en stor uppställning här som följer rättegången visar väl för alla att det som inträffat har skett inom den ramen.

Mer läsning