Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slagsmål får sitt rättsliga efterspel

En 22-årig Bollnäsbo åtalas för att i slutet av oktober ha gett sig på två ynglingar med slag. Dessutom ska han ha försökt få dem att lämna ifrån sig mobiltelefonerna till honom.

Annons

Det var på natten mellan fredag och lördag sent i oktober förra året som en 17-årig Bollnäsbo och en 18-åring från Gästrikland befann sig på Gärdesskolans område. De hade varit på Max hamburgerrestaurang och ätit när den ene av dem upptäckte att han tappat sin plånbok.

För att hitta plånboken beslutade de sig för att gå tillbaka samma väg som de kommit och när de genade över Gärdeskolans innergård stötte de ihop med en för dem främmande 22-åring.

Från början var han vänlig och enligt ynglingarna frågade han dem om de hade några droger. Det hade de inte och snart nog gav han sig oprovocerat på dem med flera knytnävsslag. Enligt dem ska han också ha krävt att de skulle ge honom sina mobiltelefoner.

De två yngre männen lyckades smita och sprang från platsen. Bara en bit bort fick de också kontakt med en polispatrull och anmälde händelsen. Ingen av de två fick några allvarligare fysiska skador av händelsen, men båda två blev rädda och uppskakade av det inträffade.

Den misstänkte säger i förhör att han varit berusad och inte kommer ihåg så mycket av händelsen. Han säger sig ha genat över Gärdesskolans område på väg för att hälsa på en tjej. Väl inne på det området har han hamnat i slagsmål, men han säger också att han inte riktigt vet vem som startade bråket och att han själv under tumultet fått ta emot flera slag i ansiktet.

Däremot förnekar han att han ska ha frågat de två om de hade några droger och att han definitivt inte ska ha försökt tvinga av dem någon mobiltelefon. Detta eftersom han enligt egen utsaga "inte är en sådan person".

Den 22-årige mannen misstänks nu för misshandel och försök till rån. Målet kommer inom kort att komma upp i Hudiksvalls tingsrätt.

Mer läsning

Annons