Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolelever ställerut i konsthallen

/
  • Hanna Wennstig (till vänster) och Sara Johansson, båda från Granbergsskolan, bidrar med varsitt foto. På bilden syns Hannas
  • Casandra Hertz från estetiska programmet på Höghammarskolan och hennes strandskata. Casandras bidrag är ett av mer än 200 objekt vid årets skolutställning i Bollnäs konsthall.
  • Nicklas Hägglund Johnson från Torsbergsgymnasiet visar en graffitiinspirerad målning. Nicklas gillar att göra

Casandra Hertz från Norrtälje går på Höghammarskolans individuella program med estetisk inriktning. Hennes stora mål i livet är att bli konstnär. En bra början är att ha blivit utvald till skolutställningen i Bollnäs konsthall.

Annons

På torsdagen var det pressvisning av årets utställning, som pågår 21–29 april. Drygt 200 objekt utförda av elever på samtliga, totalt åtta, högstadie- och gymnasieskolor i Bollnäs kommun har fått plats på utställningen.

Ett bidrag per elev, så ser den tuffa gallringen ut. Tuff därför att först har lärarna i respektive klass sagt sitt, därefter har personal från konsthallen gjort det slutliga urvalet.

Temat för årets utställning, som är den tionde i rad, är Avtryck. Ett vitt begrepp, vilket syns på väggarna. Någon har tagit intryck av Edvard Munchs Skriet och en annan ser ut att ha kikat på surrealisten Axel Olsson från Halmstadgruppen. Avtryck kan också vara ett foto på en tjej och en katt, liksom en skulptur föreställande Djingis Kahn. Casandra Hertz har målat en strandskata.

Casandra tecknar även serier och då är Tintin favoriten. Det kanske kan bli nästa utställning.

Mer läsning

Annons