Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjätte året för marknad i Söräng

/
  • Anna-Lisa Persson och Sven-Evert Björklin från Sörängs byalag hör till de 50 personer som kommer att arbeta med marknaden under lördagen.

På lördag är det dags igen för veteran- och kuriosamarknad i Söräng.
De 110 säljplatserna är bokade sedan länge och arrangörerna hoppas på flera tusen besökare.

Annons

Speciellt för i år är att träkonstnären Hans-Erik Hansson, från Hennan norr om Ljusdal, kommer att såga ut en figur ur en trädstam med hjälp av en motorsåg. Figuren ska lottas ut, men vinnaren ska helst ha en uteplats hemma.

– Det handlar om en stor figur, ett par tre meter hög. Om det blir en figur eller ett djur, det vet vi inte, säger Anna-Lisa Persson, ordförande i Sörängs byalag som arrangerar marknaden.

Gamla bilar, i första hand från Söräng, ställs ut och det brukar parkeras en hel rad fina bilar vid marknadsplatsen. Tanken är att det som säljs också ska ha några årtionden på nacken.

Marknaden som bara växer går av stapeln för sjätte året i rad. Besökarna kommer inte bara från trakten utan även från exempelvis Dalarna, norra Hälsingland och sydligare trakter som Uppsala och Stockholm.

– Vi hoppas väl på några tusen. Många återkommer från år till år. Alltid bär de på någonting när de går därifrån, säger Anna-Lisa Persson.

Att marknaden har blivit ett så lyckat koncept tror hon beror på att de har en fin organisation kring den. Bra skyltat, glad personal och fräscha toaletter ingår i framgångsreceptet. Mellan varje marknadstillfälle utvärderar byalaget och gör förbättringar till nästa gång. Till i år har de till exempel infört glutenfritt i serveringen.

Mer läsning

Annons