Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD-fråga om tältstad för invandrare i Bollnäs

Bollnäs kommun behöver inte bygga något tältläger för flyktingar!

Det beskedet fick SD-politikern Bo Hammartorn från kommunalrådet Marie Centerwall (S) vid måndagens fullmäktigemöte.

Annons

Under punkten Ledamöternas frågestund, hade sverigedemokraten Bo Hammartorn lämnat in en fråga till kommunalrådet om fri invandring. Att börja prata om detta ser han som ett stort svek mot svenskarna, när landet har hög arbetslöshet, hög kriminalitet och världens högsta skatter.

- Vilka tror ni kommer till det här kalla landet med udda språk? Är det ingenjörer, fabrikörer, forskare eller vetenskapsmän? Det tror inte jag, de flyr från rättvisan – brottslingar, kriminella, kanske krigsförbrytare och "stadslösa", sjuka och farliga människor, sa han.

Här invände fullmäktiges ordförande Stefan Permickels (S) att de flesta som kommer är flyktingar från krig:

- Jag tycker du ska hålla dig till sanningen, uppmanade han Bo Hammartorn – som svarade att han säger vad han tror.

Hammartorn nämnde också "centerpartism" som ett exempel på nya -ismer och ett hot mot folket – även om han inte ville jämställa den med kommunism, nazism eller maoism:

- Vill ni få egen majoritet med invandrarröster?

Bo Hammartron tyckte också att Marie Centerwall skulle "fundera hur många kommer vi att bli och vad kommer det att kosta".

- Hur mycket tänker du budgetera? Ska vi bygga en tältstad, för någon beredskap måste vi väl ha? löd själva frågan.

Marie Centerwall beklagade hans inställning:

- Jag tycker det är väldigt beklagligt att man spyr ur sig fantasier och villfarelser och bygger sin verklighetsuppfattning på. Och det är inte jag, utan kommunfullmäktige som fastslår den kommunala budgeten. Men för alla som kommer hit som flyktingar och asylsökande får vi schablonersättningar från staten – så Bollnäs kommun kommer inte att behöva bygga något tältläger, var hennes svar.

Mer läsning

Annons