Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samhällstjänst för slag med tavla

Den 40-årige Bollnäsmannen gick bärsärkargång i badhuset, stal mat på en förskola, stal sin tidigare svärfars bil och slog en tavla i huvudet på en man. Nu har han dömts för flera brott.

Annons

Mannen erkände inför Hudiksvalls tingsrätt de brott han åtalats för: misshandel, olaga intrång, stöld, tillgrepp av fortskattningsmedel och skadegörelse. Inför rätten berättade mannen att han var full när han slog sönder en ruta till Bollnäs sporthall och sedan fortsatte att krossa fönster i låsta innerdörrar för att ta sig vidare i bygganden, innan polisen kom och satte stopp för det hela.

Misshandeln skedde på en fest i en lägenhet i Bollnäs då 40-åringen blev arg på en man och tänkte ge honom en smäll. Men han ändrade sig för att mannen var "gammal" och tog istället ned en tavla från väggen och slog den i huvudet på mannen som fick sårskador.

40-åringen hade en tid sällskap med en kvinna och visste därför var hennes pappa förvarade sina bilnycklar – något som han utnyttjade till att stjäla bilen, nöjesåka och sedan slänga nycklarna.

Att mannen stulit en bärbar dator av arbetsförmedlingen och mat på en förskola förklarade han med att han haft dålig ekonomi och varit hungrig.

Tingsrätten dömde mannen till samhällstjänst i 100 timmar och skyddstillsyn. Mannen ska dessutom betala drygt 61 000 kronor i skadestånd.

Mer läsning

Annons