Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så mycket bättre- stjärnor till Bollnäs

/

Två deltagare ur TV4:s succéprogram kommer till Bollnäs i vår.

Annons

Popiga Miss Li och legendaren Olle Ljungström är just nu högaktuella som deltagare i underhållningsprogrammet Så mycket bättre. Nu kommer musikprofilerna till Bollnäs. Miss Li och Olle Ljungström spelar på Kulturhuset den 12 april respektive 10 maj.

30-åriga Miss Li släppte debutalbumet Late night heartbroken blues för sex år sedan. Förstasingeln Oh boy blev en hit och låg på singellistan under totalt åtta veckor med en åttondeplats som bästa placering. Sedan starten 2006 har den flitiga Borlängetjejen hunnit släppa nio (!) album.

– Vi hade Miss Li för två år sedan och det var absolut bejublat. Nu var det dags för en turné igen, så då är vi med på det tåget. I och med Så mycket bättre har hon kommit ut till en bredare publik och det är kanske fler som vet vem hon är nu, säger Pelle Larsson, producent och artistbokare på Kulturhuset.

Olle Ljungström har varit med sedan tidigt åttiotal när han med bandet Reeperbahn slog igenom med albumet Venuspassagen. 1993 debuterade Olle Ljungström med en självbetitlad soloplatta och sedan dess har det blivit ytterligare sex studioalbum. 51-åringen har nominerats till två Grammis – årets textförfattare (1996) och årets manliga artist (2009) – och under 2011 tilldelades han det ärofyllda Cornelis Vreeswijk-stipendiet.

– Olle Ljungström har inte turnerat så flitigt de senaste åren. Nu ger han sig ut på en liten exklusiv turné där han besöker några få städer. Vi har inte haft honom och han är en efterlängtad artist som har varit med ett tag, säger Pelle Larsson, som ger en hint om att våren på Kulturhuset kan komma att innehålla flera toppnamn.

– Det här är två bra bokningar och vi jobbar hårt för att göra klart våren. Det är lite på gång, men jag får inte avslöja något, avslutar Pelle Larsson.

Mer läsning

Annons