Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röda Korset visar redesign

/
  • Eva Larsson och de redesignade grejer som visas på Röda Korset i Bollnäs under Framtidsveckan.

Framtidsveckan handlar om att peka ut vägen mot en mer hållbar framtid.

Att med enkla medel fräscha till gamla kläder kan vara ett steg på vägen.

Annons

Framtidsveckan pågår 14–22 april i hela Gävleborg. Nyttan med fäbodar, hur man lyckas med komposten och en utställning om hur gamla kläder kan bli som nya – dessutom snyggare – var punkter på Framtidsveckans måndagsprogram i Bollnäs.

Redesign kallas det när gammalt blir nytt och ska man fråga någon som vet hur man gör kan man med fördel fråga Eva Larsson på Röda Korset i Bollnäs.

Det gör i alla fall vi och Eva har svar på allt. Hon har hur många egna idéer som helst om vad man göra med gamla grejer – inte bara kläder – och i hennes huvud händer det saker hela tiden.

- Fråga dom därhemma får du höra, skrattar Eva.

Tillsammans med fyra andra har hon gått en studiecirkel i redesign och den här veckan visas resultatet hos Röda Korset. Eva och de andra i cirkeln hoppas att deras arbete ska inspirera andra att ta tillvara i stället för slänga bort.

En gammal stickad tröja blev en lampskärm, gamla handdukar blev kuddöverdrag och gamla porslinsdelar blev ett snyggt kakfat.

Utställningen, som arrangeras av Röda Korset och studieförbundet Vuxenskolan, visas hela veckan. När Framtidsveckan är över ska de redesignade grejerna säljas.

Mer läsning

Annons