Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revisorsmöte om Nytorp

Under tisdagen ska kommunens revisorer diskutera kommunchefen Leopold Stoltz önskemål om en granskning av händelser kring försäljningen av Nytorp i Arbrå – där kommunens ekonomichef känner sig utsatt för påtryckningar från politikerparet Ingvar Persson (M) och Karin Ånöstam (C).

Annons

I fredags vände sig kommunchefen Leopold Stoltz till kommunens revisorer för att få en granskning av den pågående försäljningen av nuvarande naturbruksgymnasiet Nytorp. Bakgrunden var uppgifter från ekonomichefen Kjell Öhrström, som ansvarar för försäljningen, om att han utsatts för olika påtryckningar från makarna Ånöstam/Persson i samband med anbudshanteringen – där Karin Ånöstam finns med bakom ett av buden.

- Jag vet inte om det är möjligt för oss förtroendevalda revisorer att titta på det här, säger revisorernas ordförande Maud Kvarnäng (C) om kommunchefens önskemål. Vi synar ju i vanliga fall verksamheter och inte personer.

Lena Roos, som är ordförande för Moderaterna i Bollnäs kommun, har fortfarande förtroende för partiets gruppledare Ingvar Persson:

- Bara de som har varit med, vet ju vad som har hänt, säger hon. Men man kan inte ta ifrån Kjell Öhrström hans upplevelse, så det är aldrig fel att revisorerna tittar på vad som har gjorts rätt eller fel i det här.

Centerpartiets kretsordförande i kommunen, Elisabeth Johansson, välkomnar också en revisorsgranskning – men vill inte uttala sig om förtroendet för gruppledaren i fullmäktige förrän frågan har diskuterats i fullmäktigegruppen.

Mer läsning

Annons