Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reumatikerprojekt för barn söker deltagare

/
  • Carola Johansson-Forsberg, Kjell Eriksson, Zenia Johansson och Mia Östergårdh vid tisdagens möte om barnreumatikerprojektet.

Reumatikerföreningen Bollnäs-Ovanåker har startat ett projekt för att ordna passande aktiviteter för unga reumatiker och deras familjer. Men hittills har de bara lyckats nå ut till tre familjer, eftersom vården håller strikt på sekretessen och inte lämnar ut uppgifter om vem som är drabbad.

Annons

Verksamhet för reumatiker finns, men den riktar sig till vuxna människor och reumatism drabbar även barn. Det vill Mia Östergårdh nu råda bot på med ett projekt i Reumatikerföreningens regi.

- Jag kände att något fattades, säger Mia Östergårdh. Och reaktionen från mammor till reumatikersjuka barn jag har träffat är oftast, "och vi som trodde vi var ensamma".

Initiativet välkomnas av Carola Johansson-Forsberg vars åttaåriga dotter Zenja fick diagnosen Juvenil idiopatisk artrit (JIA), eller barnreumatism, för sex år sedan.

- Det är bra att det här startas upp, framförallt för att få bort stämpeln att reumatism bara drabbar äldre människor, säger Carola Johansson-Forsberg.

Syftet med projektet är att föra samman föräldrar så att de ska kunna ge stöd och dela med sig kunskap till varandra. Samtidigt ska barnen få umgås.

- Zenja behöver kompisar i samma situation som hon själv, säger Carola Johansson-Forsberg.

Mer läsning

Annons