Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordmånga vill bli parkeringsvakt

166 personer söker en ny tjänst som parkeringsvakt i Bollnäs.

- Det är rekordmånga, säger gatuchefen Ylva Jedebäck Lindberg.

Annons

I slutet av juli annonserade kommunen efter en serviceinriktad person, som tycker om att vistas utomhus och har lätt att handskas med människor – och som ska arbeta med parkeringsövervakning, vara kontaktperson för torghandlarna och ge information till turister och besökare.

Nu har ansökningstiden gått ut – och gatuchefen Ylva Jedebäck Lindberg har fått 166 ansökningar att gå igenom.

- Så många har aldrig sökt samma tjänst hos oss tidigare, säger hon.

Det finns redan en parkeringsvakt i Bollnäs – Monica Lindh. Hon anställdes av kommunen för 29 år sedan, men har de senaste tio åren varit anställd av bevakningsföretaget Securitas.

- Vi har köpt 100 timmar parkeringsövervakning i månaden av dem, men sa upp avtalet i våras, säger Ylva Jedebäck Lindberg. Vi var inte missnöjda med tjänsterna, utan orsaken var kraftiga prishöjningar – och vi såg en möjlighet att få ut mer för pengarna.

Enligt gatuchefen räcker pengarna till en egen heltidsanställd, som utöver trafikövervakning i Bollnäs, Arbrå och Kilafors ska arbeta med torghandlarna, hålla koll på skyltar och kan samordnas med tekniska förvaltningens övriga personal.

Att kommunen säger upp avtalet med bevakningsföretaget, betyder inte att Monica Lindh nu blir arbetslös.

- Securitas sköter trafikövervakningen i bostadsområden i flera kommuner också, så jag kommer fortfarande att arbeta som parkeringsvakt, säger hon.

.

Mer läsning

Annons