Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordhögt intresse för Bollnäs Ess

/
  • Anna Hammarström jobbar på fritidsenheten i kommunen och ansvarar för Bollnäs Ess.

För sjunde året i rad anordnar Bollnäs kommun träningskonventet Bollnäs Ess. I år är intresset rekordhögt.

Annons

Anna Hammarström, på fritidsenheten, är konventansvarig.

Ni har redan fått in 370 anmälningar på två dygn, hur känns det?

– Det är jättekul att intresset är så stort! I år har folk varit extra ivriga. Men vi har fortfarande gott om platser kvar!

Varför sådant intresse?

– Hälsotrenden är extremt stark nu vilket ger oss en extra skjuts och passar in i vår satsning. Samtidigt vill vi också att man ska komma hit och må bra och inte känna sig stressad och pressad. Årets tema är balans.

Hur kommer helgen att se ut?

– Den inleds på fredagseftermiddagen med workshops och klasser på kvällen. Sen fortsätter konventet tidigt på lördag. Då går man runt på sex olika positioner. Det kan vara träning, föredrag eller återhämtning. Var och en bestämmer sitt eget upplägg och det finns något för alla. Vi kommer att ha en gemensam lunch med underhållning.

Vad har du för förhoppningar?

– Jag hoppas på en favorit i repris, att vi får en toppenhelg som vi brukar! Vi hoppas såklart locka hit nya besökare som får uppleva hela konceptet.

Finns det några nyheter?

– Vi har utvecklat arenorna och kollar alltid på nya träningstrender och influenser för att ligga steget före. En nyhet är Stand-up paddleboarding, då man tränar på en surfingbräda.

Vilka är årets snackisar?

– Det är såklart olika för alla, men Agneta Sjödin och Anders Södergren drar mycket folk. Karl Dyall är många också nyfikna på, han kör både dans och Crossfit. Även tyngdlyftaren Anders Bergström eftersom många intresserar sig för tyngdlyftning nu och vill lära sig baskunskaperna.

Träningskonventet går av stapeln första helgen i oktober.

Mer läsning

Annons