Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Redan kontakter om ny socialchef

/

Rekryteringen av en ny socialchef i Bollnäs måste igång tidigt i höst. Det framhåller kommunalrådet Marie Centerwall (S) efter beskedet att Lennart Nyman vill sluta om ett halvår.
- Erfarenhetsmässigt vet vi att det kan ta lång tid, säger hon.

Annons

Uppgiften att tillsätta förvaltningschefer i kommunen ligger formellt under kommunchefen. Men kommunchefen har i sin tur kommunstyrelsen som uppdragsgivare.

I realiteten sker diskussionerna kring nyrekryteringar av förvaltningschefer i en bredare krets i kommunledningen.

När det gäller socialchefstjänsten kommer även socialnämndens ordförande Erika Engberg (S) att hållas fortlöpande informerad.

- Jag fick del av Lennart Nymans besked först den här veckan. Men helt oförberedd är jag inte eftersom han tidigare berättat att han ville lämna tjänsten nästa sommar, säger Erika Engberg.

- Nu ändras förutsättningarna något. Men jag har redan haft vissa samtal med Marie Centerwall om hur en nyrekrytering kan genomföras.

Enligt Marie Centerwall och Erika Engberg är det normala att annonsera ut tjänsten både externt och internt efter att en kravspecifikation utarbetats.

Det är först om det inte fungerar som det kan bli aktuellt att kontakta rekryterings- eller bemanningsföretag.

- Själv känner jag i dagsläget ingen rädsla för att vi inte ska få kvalificerade sökande. Vi har en väl fungerande verksamhet vid socialförvaltningen och ligger i framkant på flera sätt, säger Erika Engberg – väl medveten om att flera andra kommuner haft svårigheter att hitta just socialchefer.

Mer läsning

Annons