Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rattfyllerist stoppades efter skadegörelse

Polisen har ännu ingen misstänkt för intrånget hos Bilmetro, då en man slog sönder flera bilar. Men samma kväll stoppades en man som körde bil berusad och som hade skador på händerna.

Annons

En man klippte på torsdagskvällen upp staketet till verkstadsområdet på Bilmetro och slog sönder ett fönster till ett kontor. Via kontoret gick han in i verkstaden och slog sönder vindrutor och lyktor på flera bilar. Mannen gjorde illa sig under skadegörelsen och hans blod hamnade på flera av bilarna. En anställd såg mannen springa från platsen och larmade polisen.

Polisen har skickat prover av blodet på de sönderslagna bilarna på analys för att få fram DNA.

Under torsdagskvällen sökte flera poliser efter mannen. Strax efter midnatt stoppade de en bil på riksväg 50 som vittnen sett i närheten av Bilmetro när skadegörelsen inträffade. Bilen kördes av en berusad man i 50-årsåldern. Han fick följa med polisen för att lämna blodprov. Det kommer att visa om mannen blir misstänkt för rattfylleri eller grovt rattfylleri. Han är även misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Att mannen hade sin bil på reparation vid Bilmetro vid tiden för skadegörelsen, bilen han körde hade setts vid brottsplatsen och han hade skador på sina händer gör att polisen beskriver honom som en tänkbar gärningsman. Han är i dagsläget dock inte formellt misstänkt för att ha slagit sönder bilarna.

Mer läsning

Annons