Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rapport om arena klar i januari

/
  • Kommunalrådet Marie Centerwall tänker bjuda in alla partiers gruppledare till en träff om ungefär en månad.

Först skulle konsultrapporten om arenan i Bollnäs ligga klar i juni i år. Sedan utlovades den till i september eller oktober – och därefter till november–december.

Men dröjsmålen fortsätter. Nu handlar det om mitten av januari.

Annons

Om några veckor ska dock alla partiers gruppledare i kommunen få information enligt kommunalrådet Marie Centerwall (S).

- Det vi lärt oss av detta är att tidsramen var för snäv från början, säger hon.

I våras fick företaget Hammar Locum Metior i Gävle uppdraget att närmare utreda de tre alternativ som presenterats för en ny bandyarena inomhus.

Analysen är tänkt att ge en komplett bild av både kommunens kostnader och de samhällsekonomiska effekterna i de tre lokaliseringsalternativ som presenterats.

I två av dem – vid gamla SJ-området och mejeriområdet – är det privata intressenter som vill investera. Det tredje alternativet grundas på en kommunal satsning vid Sävstaås idrottsplats.

Men även om privata företagsgrupper skakar fram investeringsmedlen så krävs det kommunala insatser i form av årliga hyresbidrag till Bollnäs GIF Bandy. I kalkylen för en arena på SJ-området (med en anläggning för drygt 120 miljoner kronor) handlar det om 8–10 miljoner kronor per år.

- Det är många frågeställningar som ska redas ut och mycket underlag att gå igenom. Det är förklaringen till att det tagit betydligt längre tid än vi trodde att få rapporten färdigställd, säger Marie Centerwall.

Mer läsning

Annons