Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Privat drift räddar viktig bassäng

/
  • Badsamordnaren Britt-Louise Forsberg och Göran Forsberg, reumatikerföreningens ordförande, är glada över beskedet från Erika Engberg (S).

- En nedläggning av bassängträningen på Karlslund vore rena dråpslaget för alla reumatiker som verkligen behöver den typen av träning, säger Göran Forsberg, ordförande i Reumatikerföreningen Bollnäs-Ovanåker.

Annons

Föreningen har protesterat, i flera omgångar, mot Bollnäs kommuns avsikt att av ekonomiska skäl stänga badet vid årsskiftet.

Bassängen mäter 6 x 4 meter, håller 33-gradigt vatten och har en lift som transporterar rullstolsburna ner i vattnet för rörelseträning.

- Vi har bedrivit bassängträning på Karlslund sedan 1976, i 36 år. För personer med reumatiska diagnoser betyder träning i varma bad väldigt mycket, säger Göran Forsberg.

- Reumatiker som får bra träning under bra ledning kostar i en förlängning mindre. Belastningen på vården minskar, säger Göran Forsberg,

Ända fram till fredagen levde Göran Forsberg, som själv har en reumatisk diagnos, i tron att loppet var kört och stängningen den 31 december ett ofrånkomligt faktum. Men nu öppnar Erika Engberg (S), Socialnämndens ordförande, dörrar för förhandling:

- Socialtjänsten kommer inte att bedriva verksamhet vid Karlslundsbassängen efter årsskiftet, det är korrekt. Men vi ser gärna en fortsättning i privat regi, säger Erika Engberg. Ta kontakt med mig så vi får prata, det börjar ju bli lite bråttom nu om man säger så.

* Finns det privata intressenter?

- Ja, det gör det. För tre veckor sedan fanns det två stycken. Som jag uppfattade det var de intresserade var för sig. Menar de allvar är det dags att vi träffas nu, säger Erika Engberg.

* Hur låter det här, Göran Forsberg?

- Hoppfullt. Vi har 72 medlemmar som använder badet. Det finns absolut inte plats för alla att "bada vidare" i andra bassänger. Det viktiga för oss är ju badandet, träningen - inte om det sker i offentlig eller privat regi.

Mer läsning

Annons