Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för Lucia på lördag

/

Scener om övertygelse, hämnd och död skulle sitta under genrepet av pjäsen Lucia.
- Den slutar ju dramatiskt, det är ingen komedi precis. Men vi har två skvallerkäringar, säger Ann-Ki Hellman, manusförfattare och regissör.

Annons

Ett tiotal personer satt på åskådarplats i Kilafors biografteater under måndagskvällens generalrepetition av pjäsen Lucia. Ännu fler befann sig på scenen. Omkring 15 personer ur Kilafors teaterförening ska gestalta människor som levde i 200-talets Sicilien, i berättelsen om helgonet Lucia. De allra flesta repliker satt där de skulle.

Ann-Ki Hellman, manusförfattare och regissör, är inne i den rörigaste perioden av pjäsens tillkomst. Hon känner tillförsikt inför lördagens premiär och de fyra efterföljande föreställningarna.

- Det har gått bra. Vi har aldrig repat med ljud och ljus förut. Men vi försöker dra igenom, om det inte blir alltför tokigt, säger Ann-Ki Hellman inför genrepet.

Sägnerna är många om flickan från Syrakusa som dog för sin kristna tro. Ann-Ki Hellman har iscensatt den version av Lucias liv som hon fastnade för.

- Jag har blivit fascinerad av sägnerna. Jag har läst böcker om Lucia och de slutar lite olika. Man får välja vilken man tycker bäst om, säger hon.

Mer läsning

Annons