Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Positiva signaler från investerare"

/

Projektet Flästa Källa går vidare – med planerad produktionsstart vid årsskiftet 2013/2014.
Bolagsstämman har nu beslutat om en nyemission i augusti-september, för att få in kapital till en tappnings- och förpackningsanläggning för mineralvatten i Flästa utanför Arbrå.

Annons

Ett 50-tal av de 337 aktieägarna i Flästa Källa fanns på plats i bygdegården i Flästa på torsdagskvällen, när stämman ställde sig bakom styrelsens förslag om en nyemission av aktier. Teckningstiden blir den 6 augusti–14 september och målsättningen är att få in mellan 12 och 32 miljoner kronor i aktiekapital.

– Nu har vi skickat in prospektet om nyemissionen till Finansinspektionen för godkännande, säger styrelsens ordförande Olle Eriksson morgonen efter stämman – där han och övriga styrelsen omvaldes.

På stämman fick styrelsen frågor om man räknar med att kunna få in de 15–20 miljoner som skulle behövas.

– Vi har haft träffar med större investerare och fått positiva signaler om ett antal miljoner redan, säger Olle Eriksson. Nu får de visa färg – men både små och stora investerare är viktiga för projektet.

Inriktningen är att få igång produktionen av naturligt mineralvatten i kartongförpackning vid årsskiftet 2013/2014.

Avtalet med kommunen om vattenleveranser förutsätter att bygglov ska sökas senast den 1 juni nästa år och att det byggs en "vattenfabrik" som tas i drift senast nyårsafton 2015.

– När vi ser att emissionen är i hamn, kommer vi att söka bygglov och börja projektera anläggningen, säger Olle Eriksson.

Mer läsning

Annons