Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisens förkunskaper och allmänhetens tips ledde till att flera brott upptäcktes

Polisen har fått tips om att en man i 35-årsåldern från Kilafors brukar köra bil berusad. På tisdagen stoppades han i Näsviken – utan körkort och troligen påverkad av både alkohol och droger.

Annons

Patrullen mötte mannen vid klockan 14 i Näsviken, vände och stoppade honom. Förutom att mannen blåste positivt och saknar körkort så visade han även tecken på att vara påverkad av droger. Mannen fick följa med poliserna för att nyktra till i en cell och misstänks nu för grov olovlig körning , grovt rattfylleri och narkotikabrott.

Läs också: Två fall av fortkörning på riksväg 50 tas nu upp i tingsrätten

Samma dag hittades också en bil som stulits från en kvinna i Gnarp under natten mot lördagen. Bilen, en Audi 80, dök upp i Njutånger.

På måndagen blev en annan man, som är 40-årsåldern och hemmahörande i Bollnäs, också misstänkt för grov olovlig körning. En ledig polis som känner till mannen såg honom körades bil i Iggesund och en anmälan upprättades.

Även en man från Härnösand har blivit misstänkt för trafikbrott. Han körde under natten mot torsdag förra veckan förbi en fartkamera i Söräng, Bollnäs, 105 kilometer i timmen. Hastigheten där är begränsad till 90. Kamerabilderna visar även att mannen körde en bil som har körförbud.

Läs också: SMHI varnar: "Stor risk för skogsbränder"

Mer läsning

Annons