Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pojkar ryckte handväska från äldre dam

Två pojkar i övre tonåren hämtades till förhör hos polisen på torsdagseftermiddagen. Det efter att en äldre kvinna trakasserats av tre pojkar som även stal hennes handväska.

Annons

Tre killar med huvor på huvudena gick ikapp en äldre kvinna i Kilafors vid 15-tiden på torsdagen. Killarna stal kvinnans handväska och sprang från platsen.

- Kvinnan togs om hand av en väninna. Hon är chokad. Hon blev väldigt rädd, berättar Sune Nordh som leder polisens utredning om stölden.

En person som blev vittne till händelsen kunde ge en bra beskrivning av två av killarna och inom kort hade polisen hämtat in just två killar till förhör. De två är äldre än 15 år, men ännu inte myndiga.

- Det är pojkar som är kända av oss i polisen sedan tidigare. Det har varit mycket stök på skolan och på byn i Kilafors den senaste tiden. Det handlar om misshandlar, skadegörelse och sexuella ofredanden. Och det är ett antal ungdomar som står för det här. Vi i polisen känner till det, socialtjänsten känner till det och pojkarnas anhöriga känner till det. Vi har lagt mycket energi på de här sakerna.

En polishund användes till att söka efter väskan på torsdagen, men utan resultat.

- Vi är angelägna om att få veta om någon sett väskan, säger Sune Nordh.

Mer läsning

Annons