Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plan på väg för Edstuga strand

/
  • Närmast Voxsjön (till höger på bilden) finns villor och fritidshus sedan tidigare. Tomterna i förgrunden får sjöutsikt.

För snart sju år sedan presenterades planerna för nya villatomter vid Edstuga strand utanför Bollnäs.
Planerna har ännu inte blivit verklighet – men efter många turer ska nu ett förslag till detaljplan ställas ut.

Annons

Vid årets sista sammanträde i december 2011, beslutade miljö- och byggnämnden att detaljplaneförslaget för tolv villatomter nära Voxsjön – i anslutning till nuvarande bebyggelse – ska ställas ut. Utställningsperioden är planerad till tre veckor från den 18 januari och troligen kommer beslutet om planen att bli en fråga för kommunfullmäktige under våren.

Planerna för en utbyggnad inom norra delen av området Edstuga strand presenterades i februari 2007 – som ett samarbetsprojekt mellan kommunen och de privata markägarna. Sedan dess har sex tomter sålts, men bara en (längst bort från stranden) är bebyggd.

Det beror på att kommunens förhandsbesked om bygglov på tre av tomterna överklagades av en granne – och att kommunen senare fick bakläxa av länsrätten, för att det inte hade tagits fram en detaljplan för området.

Nu har en plan tagits fram och ska ställas ut – för att enligt planerna kunna antas under våren i år. Om den inte överklagas, kan den sedan vinna laga kraft några veckor senare.

Mer läsning

Annons