Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plan görs för att renovera museet

/

Museet i Bollnäs fick inga pengar för en renovering i årets budget. Men nu har arbetet med att ta fram en underhållsplan startat.
- Vi kommer också att koppla in en arkitekt för de lokalanpassningar som krävs, säger Kjell Johansson vid tekniska förvaltningen.

Annons

I förra veckan träffade representanter för tekniska förvaltningen kulturchef Gun Hedlund och kulturhusets verksamhetschef Patrik Nilsson.

Syftet var att diskutera förberedelser för en upprustning av museibyggnaden. I det ingår också att senare redovisa ett kostnadsförslag.

- Museet har helt klart ett eftersatt underhåll. Med en riktig besiktning av byggnaden får vi en tydlig bild av vilka insatser som krävs, säger Kjell Johansson, som är kommunens förvaltare för området vid kulturkvarteret.

Spontant ser han ett behov av renovera fasaden och fönstren, plus att måla taket.

- Den delen handlar om underhåll. Men det behövs också en översyn av installationer och åtgärder för att förbättra tillgängligheten för rörelsehindrade, säger Kjell Johansson.

- I det läget krävs det troligen även investeringsmedel.

Uppfattningen delas av intendent Johan Kock vid museet.

- Ett eftersatt underhåll under många år är en sak, lokalanpassningen en annan. Åtgärder är nödvändiga vid entrén, hissen och trapphuset, säger Johan Kock.

Mer läsning

Annons