Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pistolskytt med siktet rätt inställt

/

Framgångarna verkar aldrig ta slut för Kilafors mästerskytt David Lindström. Sedan helahälsingland.se skrev om honom senast har han vunnit två medaljer vid SM i pistolskytte.

Annons

Det slutade faktiskt med en guldmedalj i lördags. Och det trots att han hade en släng av magsjuka natten före tävlingen.

– Helt otroligt, det här hade jag inte alls räknat med, säger David om guldet i fältskjutning med finkalibrig tävlingspistol.

Det är den populäraste klassen under SM-tävlingarna och hela 444 skyttar deltog.

– Jag måste säga att det var ganska otippat att jag skulle vinna just den här dagen, berättar David. Jag fick ju gå upp på natten och kräkas och var inte helt återställd när tävlingen började.

Men han lyckades blidka sekretariatet och fick tillåtelse att gå i sista tävlingsrundan. Väl där sköt han fullt och det var det bara två till som mäktade med.

– Och efter särskjutningen stod jag till sist med SM-guldet runt halsen, säger David.

Redan på torsdagen var han nära en medalj när hans favoritklass, Vapengrupp B, det vill säga grovkalibrig tävlingspistol, avgjordes. Och varför nöja sig med en medalj, när man kan få fler?

På söndagen avrundade David med en bronsmedalj, då i precisionsskjutning med grovkalibrig tävlingspistol. Härnäst väntar landslagsuttagning till det civila landslaget i början av augusti.

Mer läsning

Annons